Orijinalini görmek için tıklayınız : Acı bir hikaye...
Askerliğini bitirmiş olan genç askerliğini yaptığı şehirden ailesini aradı:
-Anne baba eve dönüyorum ama sizden bir şey rica ediyorum. Yanımda bir arkadaşımı da getirmek istiyorum.
-Memnuniyetle onunla tanışmak isteriz diye cevapladılar.Oğulları
-Bilmeniz gereken bir şey var diye devam etti.
-Arkadaşım savaşta ağır yaralandı.Bir mayına bastı ve bir koluyla ayağını kaybetti.Gidecek hiçbir yeri yok ve onun gelip bizimle kalmasını istiyorum.
-Bunu duyduğuma üzüldüm oğlum. Belki onun başka bir yer bulmasına yardımcı olabiliriz.
-Hayır. Annebabaonun bizimle yaşamasını istiyorum.
-"Oğlum" dedi "babası bizden ne istediğini bilmiyorsun. Onun gibi özürlü biri bize korkunç bir yük olur. Bizim kendi hayatımız varbunun gibi bir şeyin hayatımıza engel olmasına izin veremeyiz. Bence bu arkadaşını unutup eve dönmelisin.O kendi başının çaresine bakacaktır. Oğlu o anda telefonu kapattı.Ailesi ondan bir süre haber alamadı."
Ama birkaç gün sonra polisten bir telefon geldi. Oğullarının yüksek bir binadan düşüp öldüğünü öğrendiler. Polis bunun intihar olduğuna inanıyordu.
Üzüntü dolu anne-baba oğullarının cesedini tespit etmek için şehir morguna götürüldüler. Onu tanıdılar ve bilmedikleri bir şey daha öğrenince dehşete düştüler:
Oğullarının sadece bir kolu ve bir bacağı vardı.
alıntı
sagiroda
23.04.2009, 01:24
5. sirada hikayenin sonunun böyle olacagini anlamistim
ailesi tabiiki kendisine bu haliyle bakabilirdi
ama kac aile cikar ki oglunun arkadasini bu haliyle kabul edecek ömür boyu ona bakacak
haksizmiyim??
apachi20
23.04.2009, 01:51
Bu Hikayeyi önceden duymustum.tazelemis oldum.Bircok Hikayede oldugu gibi alinmasi gereken güzel ders olduguna inaniyorum.Kiymetini bilene..Ellerine saglik.
ama kac aile cikar ki oglunun arkadasini bu haliyle kabul edecek ömür boyu ona bakacak
haksizmiyim??
Haklısınız...
Bu Hikayeyi önceden duymustum.tazelemis oldum.Bircok Hikayede oldugu gibi alinmasi gereken güzel ders olduguna inaniyorum.Kiymetini bilene..Ellerine saglik.
Teşekkür ederim.
apachi20
26.04.2009, 21:22
Tesekkür Bizlerden Sizlere. Bu güzel paylasimlari yaptiginiz icin.
erenkurt
26.04.2009, 21:27
haksizmiyim??
Kimin basina gelse keske diye baslayan cümleler kuracacagi bir hikaye ama sagiroda kardesimin dedigini de gözardi edemeyiz.böyle bir seyi kabullenebilmek icin evliya olmak gerekir sanirim.Paylasim icin tesekkürler Azeri kizi
Kac aile cikarki ogullarinin sakat bir arkadasina bakacak,kaldiki simdilerde yasli annesine,babasina bakmiyor insanlar.Annelerini babalarini yasliliklarinda huzur evlerine ativeriyorlar.Ama kim bizlere bir garanti verebilirki yarin bizlerinde bundan daha vahim bir hale düsmeyecegimizi?
Gercekten zor bir durum,Rabbim bizleri bu sekilde imtihan etmesin...
Tesekkür Bizlerden Sizlere. Bu güzel paylasimlari yaptiginiz icin.
Benden de Sizlere teşekkürler güzel paylaşımlara güzel cevaplar verdiğiniz için :)
Kimin basina gelse keske diye baslayan cümleler kuracacagi bir hikaye ama sagiroda kardesimin dedigini de gözardi edemeyiz.böyle bir seyi kabullenebilmek icin evliya olmak gerekir sanirim.Paylasim icin tesekkürler Azeri kizi
Rica ederim, Abi. Okuduğun için ben teşekkür ederim ama evliyalığa gerek yok bence, yürek lazım yürek. Ben "dostumdur" diye bileceğim biri olursa, bir kaç yıl değil, 100 ömrüm olsa, hepsinde bakarım dostuma :)
Ailemden birinin başına gelirse, yani hansı bir aile üzvümüz arkadaşıa sahip çıkmak için eve getirirse, ailemizin genişlendiğine sevinirim daha çok :)
Kac aile cikarki ogullarinin sakat bir arkadasina bakacak,kaldiki simdilerde yasli annesine,babasina bakmiyor insanlar.Annelerini babalarini yasliliklarinda huzur evlerine ativeriyorlar.Ama kim bizlere bir garanti verebilirki yarin bizlerinde bundan daha vahim bir hale düsmeyecegimizi?
Gercekten zor bir durum,Rabbim bizleri bu sekilde imtihan etmesin...
Amin!
GülBeyaz
08.06.2009, 23:11
Te$ekkür ederiz Ayselcigim,payla$Im icin...:)
Bence intihar etmemeliydi;
Ailesi bakacaktI elbette,sonucta canIndan bir parca ne durumda olursa olsun kucak acacaktI...
Hangi Anne Baba evladInI o $ekil bIrakabilir'ki...?
Yine sonucta Anne ve BabanIn cigeri yandI...
Sevgilerimle...
Te$ekkür ederiz Ayselcigim,payla$Im icin...:)
Bence intihar etmemeliydi;
Ailesi bakacaktI elbette,sonucta canIndan bir parca ne durumda olursa olsun kucak acacaktI...
Hangi Anne Baba evladInI o $ekil bIrakabilir'ki...?
Yine sonucta Anne ve BabanIn cigeri yandI...
Sevgilerimle...
Keşke önce kabul etselerdi de hem sevab kazanmış olurlardı, hem de evledları yoka çıkmazdı.....
Paylaşıma olan cevabın için ben teşekkür ederim, ABLAM
buzulprenses
09.06.2009, 23:01
tesekür ederim aysel paylasim icin. ne dicemi bilemiyorum cok etkinlendim ben moralim bozuktu aglicak neden ariyodum zaten cok agladim.
tesekür ederim aysel paylasim icin. ne dicemi bilemiyorum cok etkinlendim ben moralim bozuktu aglicak neden ariyodum zaten cok agladim.
Rica ederim canım....
O zaman bazen ağlamalı hikayelere de yer veriyim ben kimse ağlamak ister diye :)
Keşke ağlamak için sebebimiz olmasa ama... ne yapalım 21. esrin problemleri...;)
vBulletin v4.0.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.